Стаття

Назад

Кольорові озера

На нашій планеті існує безліч озер, які зачаровують людський погляд. Є серед них і такі, що викликають захоплення своїми кольорами та формами. Саме про кольорові озера сьогодні і йтиметься.

  1. Плитвіцькі озера (Хорватія)

    Одна з найзнаменитіших пам'яток цієї країни, що розташована біля кордону з Боснією та Герцеговиною. Ці озера, але не всі, унікального салатового кольору через вміст у них різних мінералів або корисних копалин.

  2. Озера Хайці (долина Цзючжайґоу, Китай)

    Долина Цзючжайґоу — райське місце для багатьох озер. Місцеві жителі прозвали їх Хайці, що в перекладі означає «сини моря». Через льодовикове походження вода є настільки чистою, що можна розгледіти дно озер.

  3. Озеро Накуру (Кенія)

    Озеро Накуру розташоване поблизу Східно-Африканського розлому Кенії. Воно досить мілководне, проте у ньому багато морських водоростей, які їдять фламінго. Кількість птахів, що прилітають сюди, створює ілюзію, ніби озеро рожевого кольору. Насправді ж воно ніжно-блакитне.

  4. Озеро Морейн (Канада)

    Озеро Морейн льодовикового походження, як і Хайці. Воно знаходиться у долині Десяти Піків, на території Національного парку Банф. Тала льодовикова вода складається з частинок, завдяки яким озеро має зелений колір. Однак перебувати надто близько до озера не можна, оскільки цими місцевостями розгулюють ведмеді грізлі.

  5. Озера Келімуту (Індонезія)

    Озера Келімуту об'єднують три різні озера різних кольорів. Кожне з них знаходиться у вулканічному кратері. Колір забезпечує компонент, що міститься у земній корі, — фумаролес. Багато дослідників щорічно приїжджають вивчати особливості цих озер.

  6. Озеро Лагуна Колорада (Болівія)

    Це озеро помаранчевого відтінку знаходиться біля болівійсько-чилійського кордону. Такий колір дає величезна кількість копалин та квітучих водоростей у цьому озері. До того ж фламінго дуже люблять Лагуну Колораду: тут гніздяться особливо рідкісні види.

  7. Озеро Пукакі (Нова Зеландія)

    Яскраво-блакитний через частинки льодовиків відтінок озера Пукакі завжди приваблював і приваблюватиме туристів. Пукакі — одна з найбільших водойм басейну Маккензі.